De tre organister

Disse tre organister spiller ved orgelandagterneSven Verner Olsen


Jeg har siden 1978 været fastansat som organist i folkekirken – de første år ved Haraldsted Kirke – og fra 2012 ved Jesuskirken, Valby.

Jeg blev uddannet privat hos Esther Vagning og Finn Viderø 1977-1984 og derefter ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København, hos bl.a. Anne Øland, Jørgen Ernst Hansen, Flemming Dreisig og Hans Fagius og debuterede i 1992 fra DKDM’s Solistklasse. Siden 2003 har jeg været ansat som lærer i orgel ved Sjællands Kirkemusikskole.

Som organist i Jesuskirken samt ved siden af mit embede spiller jeg en del orgelkoncerter og har udgivet to CD’er, indspillet på Jesuskirkens Cavaillé-Coll-orgel.

I “Bach og Bibelen” samarbejder jeg med skuespilleren Paul Hüttel i en times program, vekslende mellem bibeltekster og orgelværker af Bach.

Desuden har jeg medvirket som cembalist ved bl.a. over 50 opførelser af Händels Messias. Hvis du vil vide mere om mig, kan du kigge på min hjemmeside www.organistolsen.dk Troels Brøgger Hansen

Jeg stammer fra Kalundborg, hvor jeg i gymnasietiden modtog min første orgelundervisning. Siden har jeg gået på kirkemusikskolen i Roskilde og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København (DKDM), hvor jeg blandt andre har haft professorerne Hans Fagius og Hans Davidsson som orgellærere.
I 2015 blev jeg kandidat i kirkemusik fra DKDM, og jeg har siden arbejdet som organist i Københavnsområdet.

Til daglig er jeg organist i Kingos Kirke på Nørrebro, hvor jeg glæder mig meget over at kunne virke og arbejde med musik i min dagligdag.

Jeg er især interesseret i barokmusik og tidlig romantisk musik, og disse stilarter passer fint til orglet i Nansensgade


 

Ole Reuss Schmidt


Jeg er født i 1955, og er vokset op i byen Bylderup-Bov i Sønderjylland, helt nede ved den tyske grænse.
Jeg er uddannet med det, der dengang hed Kirkemusikalsk Diplomeksamen, og som i dag hedder cand. mus. Det foregik ved Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg, og her havde jeg bl.a. Peter Møller som en overordentlig inspirerende lærer.
Jeg tjener mit daglige brød som organist ved Korsvejskirken på Amager, hvor jeg har rigtig fine rammer for min musikudøvelse, og jeg er leder af to kor, Kammerkoret Euphonia, se www.euphonia.dk samt Musikkoret København, se www.musikkoret.dk.

Endelig har jeg en hjemmeside - www.olereuss.dk - hvor jeg lægger egne kompositioner ud til fri down-load.